Ali psi uničujejo vrtove

pesjak na vrtu

Medtem ko lastniki hišnih ljubljenčkov pogosto ocenjujejo, da so njihovi psi varni člani družine, to ne pomeni, da dejanja vaših psov škodljivo vplivajo na vašo trato in vrt. Mnogi psi radi izkopavajo vrtne rastline in zelenjavo. Prav tako urinirajo in pokvarijo trato, včasih puščajo zaplate mrtve trave ali druga neželena presenečenja. Na srečo lahko sprejmete korake za reševanje težav, ki jih povzročajo vaši psi na dvorišču, in ohranite srečo vas in vaše pasje prijatelje.

Uriniranje

Zaradi visoke vsebnosti dušika v pasjem urinu se zgodi ena od dveh stvari, ko psi pokukajo na travnik. Ob razredčenem urinu z nižjimi stopnjami dušika hitreje in gosteje rastejo trave, ali postanejo rjavi in ​​odmrejo z urinom z visokimi koncentracijami dušika. Lastniki ženskih psov običajno opažajo večjo škodo kot tisti z moškimi psi, saj moški porijo na drevesih, ograjnih mestih in drugih predmetih, ne pa neposredno na travi. Sprehajanje psov v bližnjem parku ali gozdnem območju, ko morajo urinirati, je eden od načinov, da jim preprečite uriniranje na vaši travi. Druga možnost je ustvariti določeno območje, pokrito z mulčenjem ali grahovim gramozom, npr. v bližini kjer se nahajka pesjak kjer lahko urinirajo, ne da bi poškodovali travnato travo. Zalivanje območja uriniranja po vsakem pojavu je še en način, da dušik razredčimo in zmanjšamo škodo.

Izravnava pomanjkljivosti

Ker morajo psi nagajati, pa tudi urinirati, lahko iztrebki vplivajo tudi na kakovost trate. Feces vsebuje tudi dušik, ker pa je blag trden, dušik traja dlje časa, da škodi trati. Z nabiranjem psov takoj po gibanju črevesja ali celo večkrat na teden lahko preprečite, da bi iztrebki poškodovali travnato travo. Pse lahko tudi usposobite, da se na enem travniku, kot je predlagano za uriniranje, izpraznijo in omejijo na območje z mulčenjem ali gramozom.

Izkoreninjenje izkopa

Znano je dejstvo, da se nekateri psi radi kopajo. Ko najdete pasji spremljevalci, ki krivdo izkopljejo vaše nagradne rože, na novo posajen grm ali najnovejšo zelenjavo na vašem vrtu, veste, da je čas, da ukrepate. Če je izvedljivo, ograjite območja, kot so zelenjavni in cvetlični vrtovi, otroška igrala, z ograjo, ki je dovolj visoka, da pes ne bo mogel priti do umazanije, ki pritegne njegovo pozornost. Lahko pa postavite dvignjene grede, ki utegnejo ubežati njegovi pozornosti ali biti previsoke, da bi ga lahko dosegli, ali pa namestite robnike, ki mu otežujejo dostop do gredic.

Sprememba raziskovanja

Zdrav pes je običajno aktiven pes, aktivni psi pa radi raziskujejo svoje neposredno okolje. Nekateri psi večkrat tečejo po ograjni črti in lajajo na koga in karkoli na drugi strani, hkrati pa nosijo golo zaplato v travi, ki posnema njihovo pot. Da preprečite takšno dejavnost, pogosto sprehajajte psa, se pogosto igrajte z njim in mu zagotovite, da prejema dovolj aktivnosti, da ga lahko izčrpa. V rednih intervalih vzdolž linije ograje zasadite grmičevje ali gruče okrasnih trav, da preprečite njegovo pot in mu preprečite tek po ravni črti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja