Kako izbrati odvetnika za dedno pravo

odvetnik za dedno pravo

5 nasvetov, kako izbrati odvetnika za dedno pravo, oporoke, dedovanje in povezane zadeve …

Določite svoje cilje in potrebe. Kar predvidevate, bo določilo vrsto odvetnika, ki ga morate najeti. Čeprav ne morete napovedati vsega, kar bi se utegnilo zgoditi med pogovorom, bi morali že imeti dobro predstavo o izzivih, s katerimi se lahko srečate.

Upoštevajte, da je odvetniško pravo široko področje in večina odvetnikov, ki izvajajo dedno pravo ali zakonito pravo, ima različne posebnosti.

Vaša vloga v postopku lahko vpliva tudi na vašo izbiro. Na primer, vaše potrebe bodo drugačne, če ste imenovani ali bo verjetno imenovan za izvršitelja zapuščine, v nasprotju s preprosto družino pokojnega člana družine.

Pomembno vprašanje, ki ga je treba razmisliti, je, ali boste vi ali kdo drug oporekali volji. V tej situaciji se pojavljajo posebna vprašanja in potrebovali boste odvetnika, ki ima bogate izkušnje s sporema na kateri koli strani izziva.

Pogovorite se s prijatelji in družinskimi člani. Če poznate nekoga, ki je bil pred kratkim na položaju, podobnem vašemu, se boste morda z njimi pogovorili o odvetniku, ki so ga najeli, in ugotovili, ali je to nekdo, ki bi ga priporočil.

Glede na razmere in posestvo je to lahko precej občutljiva tema in morda ne boste mogli dobiti priporočila ali se celo pogovarjati o situaciji s kom, ki vam je blizu.
Če lahko dobite priporočilo od nekoga, ki mu zaupate, je to morda najbolj dragocena prednost. Vendar ne pozabite, da to, da je odvetnik v položaju ene osebe odlično deloval, še ne pomeni, da bo delal za vas.

Poiščite imena s pomočjo spletnih imenikov. Vaša državna ali lokalna odvetniška zbornica običajno vsebuje spletni imenik, ki ga je mogoče iskati, in to je lahko dobro mesto za začetek, ko iščete morebitne dedne odvetnike.

Uporabljate lahko tudi splošne spletne imenike, vendar ne pozabite, da je veliko teh marketinških orodij, ki odvetnikom zaračunajo pristojbino, ki je navedena na seznamu. Iskanje teh imenikov vam morda ne bo dalo natančne slike o vseh odvetnikih, ki so na voljo.

Svoje iskanje usmerite na odvetnike, ki so specializirani za zakon o dedovanju ali dedovanju v okrožju, kjer je pokojnik živel. Probate se običajno dogajajo v tej županiji, pravila in postopki za izdajo dovoljenj pa se lahko razlikujejo tudi med okraji v isti državi.

Veliko odvetniških združenj ima posebne oddelke za odvetniške odvetnike. Če to stori lokalna odvetniška zbornica, poiščite odvetnike, ki so člani tega oddelka – običajno so bolj aktivni in se zavzemajo za to, da opravljajo prakso na tem področju.

Iskanje v vaši državni ali lokalni odvetniški združbi vam daje tudi korist, da lahko zagotovite, da imajo vsi odvetniki, za katere vas zanima, dovoljenje za opravljanje dejavnosti na vašem območju in v dobrem stanju z odvetniško pisarno.

Obiščite spletna mesta odvetnikov. Večina odvetnikov ima svoje spletno mesto – ali stran na spletnem mestu njihovega podjetja -, ki vam lahko pove nekaj o njih, vključno z njihovimi osnovnimi področji prakse ter izkušnjami in izkušnjami. [9] [10]
Ko ste potegnili nekaj imen iz spletnih imenikov, si vzemite nekaj časa za ogled spletnih mest – na seznamu odvetnika je morda povezava v imeniku, kjer ste našli njihovo ime.
Na spletnem mestu bi moral imeti odvetnik, ki ste ga našli, stran z biografijo ali “približno”, ki vam daje več informacij o njih, na primer, kdaj in kje so končali pravno fakulteto, kako dolgo se v vaši državi ukvarjajo z zakonom in njihova področja primarne prakse.
Morda se boste lahko naučili tudi malo o odvetniku kot osebi, vključno z njihovimi družinami, hobiji in interesi ter skupinami ali skupnostnimi dejavnostmi, v katerih sodelujejo.

Preučite odvetniške okoliščine in ugled. Izogibajte se omejevanju svoje ocene morebitnih odvetnikov na gradivo, ki ga je izdelalo njih ali njihova družba. Ti marketinški materiali bodo naslikali dobro sliko odvetnika, vendar morda ni popolna.

Podatke, ki jih najdete na spletnem mestu podjetja ali v spletnem imeniku, si oglejte kot podobnost odvetnikovega nadaljevanja. Čeprav je vse, kar je na njem, morda resnično, bodo ti podatki nujno predstavili vrhunce kariere tega odvetnika in zasledili kakršne koli nizke točke.

Ocene nekdanjih strank pa so običajno nepristranske in so lahko neusmiljene. Poiščite na običajnih spletnih mestih za pregledovanje in prek družbenih medijev, da ugotovite, kaj imajo nekdanje stranke o odvetniku.

Hkrati dodajte vse komentarje, ki jih najdete na spletu, z zrnom soli – še posebej, če so anonimni. Ker nimate nobenega načina, da preverite, kdo je napisal komentar, odločitve o posredovanju odvetnika ne bi smeli utemeljiti na vsebini nekaj negativnih pregledov.

Ko gledate spletna mesta za odvetniške ocene in sezname “najboljše od”, ne pozabite, da se ti seznami pogosto oblikujejo na podlagi glasov drugih odvetnikov. Ti seznami so lahko pristranski tako, ker se bodo odvetniki strinjali, da bodo glasovali za svoje prijatelje in sodelavce, in ker navadno odvetnik ni bil odvetnik, za katerega glasujejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja