Kako urediti vrt

Mnogi se v teh mesecih sprašujejo, kako izboljšati izgled in funkcionalnost vrta. Potrebujete načine za izboljšanje vašega vrta, vendar ne veste, kje začeti? S temi devetimi hitrimi nalogami bo vaš vrt videti v nobenem trenutku lepši – popoln, če boste to poletje načrtovali vrtno zabavo in nimate časa za popolno vrtno preobrazbo.
Za izboljšanje vrta je najbolje, da začnete z nekaj lahkimi projekti, ki takoj izboljšajo videz kraja. Tako boste spodbudili, da se lotite dolgoročnejših nalog. Nič ni podobnega, če vidimo rezultate, ki bi vrtnarja spodbudili k večjim stvarem!

Tako si lahko omislite nov pesjak, v kolikor je stari že dotrajan in s tem dodate nekaj novega in lepega. Prav tako je v trendu, da si družine na vrtovih postavljajo otroška igrala. Tako ni potrebno hoditi nekam ali se voziti, temveč se otroci zaposlijo doma, okoli hiše.

Dodatno je smiselno odstraniti čimveč grmovja in divjega rastja  ter pustiti le drevesa. Smiselno je razmišljati tudi o možnostih, kaj vse se da počistiti in pospraviti, da vrt ne izgleda razmetan ali zanemarjen. Drevje na vrtu mora biti zasajeno tako, da ima nek red, ne zgolj funkcionalnost. Urejena zasaditev namreč veliko pripomore k občutku urejenosti in poskrbi, da vrt zgleda urejen in pospravljen.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja