Kakšna je cena odvetnika za ločitve

Če nameravate najeti odvetnika za vašo prihajajočo ločitev, bo verjetno eno največjih vprašanj, kaj bi to stalo. Da bi dobili nekaj odgovorov, smo anketirali bralce po državi, ki so pred kratkim šli skozi postopek ločitve. Tukaj smo ugotovili, koliko so plačali za pravno pomoč.

Najprej nekaj o različnih načinih uporabe odvetniške razveze. Med bralci, ki so v neki funkciji najeli odvetnika, je velika večina (85%) odvetnikov obravnavala celoten primer razveze zakonske zveze od začetka do konca (znan kot “zastopanje v celotnem obsegu”). Ostali so povedali, da so najeli odvetniške svetovalce , za katere je odvetnik lahko obravnaval le del primera (na primer posredovanje ali sojenje), pregledali ali pripravili sporazum o poravnavi ali dali nasvete, kako ravnati z drugimi vprašanji, ki so se pojavila. . Raziskava je opozorila na več dejavnikov, ki vplivajo na to, da ljudje najamejo odvetnike za razveze – zlasti odvetnike v celoti.

Urne tarife odvetnikov za ločitev

V državi je skoraj 7 od 10 bralcev plačilo ločitvenih odvetnikov med 50 in 100 evri na uro.V državi je skoraj 7 od 10 bralcev plačilo ločitvenih odvetnikov med 200 in 300 dolarji na uro.
Kako odvetniški odvetniki zaračunavajo pristojbine
Odvetniki za ločitev skoraj vedno zaračunajo uro, namesto pavšalnega nadomestila, ker je vsak primer ločitve edinstven. Tudi če je vaša situacija na površini podobna družini drugega para (gospodinjstvo z dvema dohodkoma z dvema otrokoma in dom, ki sta skupaj v lasti), to še ne pomeni, da se bo vaš primer izkazal na enak način. Vi in vaš zakonec bosta po enem ali dveh kratkih srečanjih zlahka sklenili kompromise in rešili celoten primer. Medtem bi se lahko grenka ločitev drugega para vlekla še leta.

Zaradi tega odvetniki ne morejo napovedati, koliko dela bo trajalo v vašem primeru. Vendar pa lahko rezultati naše raziskave o skupnih stroških (razpravljani spodaj) dajo splošno predstavo o tem, kaj so drugi plačali odvetniki v celoti in kako so določeni dejavniki vplivali na te honorarje.

Delitev pravnih taks pri razvezah

V večini držav ZDA lahko sodniki družinskega prava naročijo enemu zakonskemu partnerju, da plača del odvetniških honorarjev drugega zakonca , zlasti kadar je velika razlika v njihovih dohodkih in en zakonec potrebuje pomoč, da ima enake konkurenčne pogoje. Vendar ta naročila niso bila tako pogosta med ljudmi, ki so sodelovali v naši raziskavi; le 19% bralcev je reklo, da je njihov bivši plačal nekaj odvetniških honorarjev ali pa je plačal nekatere svoje honorarje.

Drugi tipični stroški v primerih ločitve

Bralci so navadno plačali približno 500 ameriških dolarjev za ločitvene stroške, razen odvetniških honorarjev, nekateri pa so imeli znatno večje stroške.Bralci so navadno plačali približno 500 ameriških dolarjev za ločitvene stroške, razen odvetniških honorarjev, nekateri pa so imeli znatno večje stroške.

Koliko so drugi stroški razveze?

Ob razvezi zakonske zveze so poleg odvetniških stroškov tudi drugi stroški, vključno s stroški kopiranja in upravnimi stroški, sodnimi pristojbinami, stroški posredovanja in pristojbinami strokovnjakov. V naši raziskavi je bilo povprečno za vse te stroške 1580 dolarjev za delež vsakega zakonca. Vendar je to povprečje spodbudilo razmeroma majhen delež bralcev (10%), ki so imeli poleg honorarjev odvetnikov zelo visoke stroške (5000 USD ali več). Srednji znesek odvetniških stroškov je znašal 500 dolarjev.

Vaš odvetnik vam običajno zaračuna te stroške (čeprav boste morda morali plačati strokovnjake ali posrednike). Poglejte si pogodbo o honorarju s svojim odvetnikom; vsebovati bi moralo posebne podatke o ravnanju s stroški. In ko iščete dobrega odvetniškega odvetnika , bi morali biti stroški in pristojbine del tistega, o čemer razpravljate na prvem srečanju s katerim koli odvetnikom .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja